Jeugvriendelijk Tennisclub 2018

'Jeugdvriendelijke tennisclub 2018', dit is het kwaliteitslabel dat we in 2018 mogen dragen.

Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks uitgereikt in het kader van het TVl-Jeugdfonds.

Het TVLl-Jeugdfonds is een actie, georganiseerd door door Tennis Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse overheid, met als doel de kwaliteit van het jeugdtennis op een nog hoger niveau te brengen.

Het TVl- Jeugdfonds beoordeelt de jeugdwerking in de tennisclubs door scores te geven op diverse criteria zoals lessenaanbod, jeugdactiviteiten, prestaties en deelnames in de Ethias Tour en jeugdinterclub, deelnames in Kids Toer, jeugdklassementen e.a.

In 2017 werden 213 clubs vanuit het Tennis Vlaanderen Jeugdfonds gelabeld als 'JEUGDVRIENDELIJKE TENNISCLUB' waaronder ook onze club!

Uit de ontvangen resultaten van de screening, kunnen we vaststellen dat we sterk blijven scoren op recreatief niveau.

We stellen vast dat we met het aantal deelnames van onze jeugdleden aan de Kids Toer héél goed kunnen wedijveren met andere clubs.

In de Jeugdinterclub scoren we matig, d.w.z. we hebben hierin niet zoveel deelnemende jeugdploegen. Ook de deelnames aan de Ethias Tour blijven eerder ondermaats; ook hierin willen we graag een positieve evolutie zien.

Om in deze twee laatste jeugdcompetities een groei te bereiken, is het belangrijk dat onze jeugd naast de lessen ook meer komt trainen.
Wie vaak komt oefenen, wordt een betere speler! Daarom ouders, geef uw jonge tennissers de kans om deel te nemen aan de activiteiten die we organiseren. Geef hen de kans om met andere jeugdleden te spelen. De tennisterreinen zijn er voor jong en oud.
Het is ook belangrijk om te leren genieten van het tennisspel en ook om te leren omgaan met winst en verlies.
Competitie maak jezelf!
We hopen dat alle jeugdspelers vroeg of laat doorstromen naar de Kids Toer en het Jeugdkampioenschap en uiteindelijk ook voldoende ervaring oppikken om deel te nemen aan Ethias Tour en Jeugdinterclub.

'Jeugdvriendelijke tennisclub 2018': we zullen dat label niet alleen dragen, we willen dat ook voor elk jeugdlid zijn, van kleuter tot tiener!

Met een aanbod van tennislessen, gegeven door gemotiveerde trainers en een aanbod van heel wat tennisactiviteiten, georganiseerd door een team van enthousiaste jeugdmedewerkers, willen we zoveel mogelijk jeugdleden bereiken in een kindvriendelijke omgeving.

We staan klaar om het seizoen 2018 aan te vatten!

de jeugdwerking