Nieuws » Tennis Academy » Jeugd » JVTC 2021

JEUGDVRIENDELIJKE TENNISCLUB 2021

'Jeugdvriendelijke tennisclub 2021', dit is het kwaliteitslabel dat we in 2021 mogen dragen.
Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks uitgereikt in het kader van het TVl-Jeugdfonds.
Het TVl-Jeugdfonds is een actie, georganiseerd door Tennis Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse overheid, met als doel de kwaliteit van het jeugdtennis op een nog hoger niveau te brengen.
Het TVl- Jeugdfonds beoordeelt de jeugdwerking in de tennisclubs door scores te geven op diverse criteria zoals lessenaanbod, jeugdactiviteiten, trainersteam, prestaties en deelnames in de Ethias Tour en Jeugdinterclub, deelnames in Kids Toer, jeugdklassementen e.a.
In 2020 werd vanuit het Tennis Vlaanderen Jeugdfonds onze club gelabeld als 'JEUGDVRIENDELIJKE TENNISCLUB 2021' !
Tennis Vlaanderen feliciteert onze club voor de inspanningen die we geleverd hebben om een kwaliteitsvolle jeugdwerking neer te zetten.
Uit de ontvangen resultaten van de screening, kunnen we vaststellen dat we sterk blijven scoren op recreatief niveau.
Op competitief niveau scoren we matig . Zowel in de Jeugdinterclub als in de Ethias Tour blijven de deelnames ondermaats.
Ook hierin willen we graag een positieve evolutie zien en om in deze twee competities een groei te bereiken, is het daarom belangrijk dat onze jeugd naast de lessen ook meer komt trainen.
Wie vaak komt oefenen, wordt een betere speler! Daarom ouders, geef uw jonge tennissers de kans om deel te nemen aan de activiteiten die we organiseren. Geef hen de kans om met andere jeugdleden te spelen. De tennisterreinen zijn er voor jong en oud.
Het is ook belangrijk om te leren genieten van het tennisspel en ook om te leren omgaan met winst en verlies.
Competitie maak jezelf! We hopen dat zoveel mogelijk jeugdspelers vroeg of laat hun weg vinden naar de Sunweb Kids Toer, de Ethias Tour en de Jeugdinterclub.

'Jeugdvriendelijke tennisclub 2021': we zullen dat label niet alleen dragen, we willen dat ook voor elk jeugdlid zijn, van kleuter tot tiener!
Met een ruim aanbod van tennislessen, trainingen, en heel wat activiteiten o.l.v. van Play on! Boom, in samenwerking met de jeugdcommissie en tal van gemotiveerde gediplomeerde trainers, willen we zoveel mogelijk jeugdleden bereiken in een jeugdvriendelijke omgeving.
We staan klaar om het seizoen 2021 aan te vatten!

De jeugdwerking.